Yabancı Dil Kursları
Hazırlık Atlama
HAZIRLIK ATLAMA (PROFICIENCY)
Hazırlık atlama sınavı (proficiency), üniversiteye başlayacak öğrencilerin yabancı dil seviyelerini tespit etmek amacıyla yaptığı bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Proficiency, özellikle İngilizce bölümlerde öğrencilerin bölümde okuyabilmek için yeterli İngilizceye sahip olup olmadığını belirlemek için uygulanır. Proficiency sınavı sonucundan alınan puana göre, öğrenciler zaman kaybetmeden bölümlerine başlayabilir ya da seviyelerine göre hazırlık sınıflarında okumak zorunda kalabilirler.
Proficiency sınavı, üniversitelerin kendi bünyelerince hazırladıkları bir sınavdır. Dolayısıyla üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Genel olarak iki aşaması bulunan sınavın; ilk bölümünde gramer, vocabulary ve reading soruları sorulurken, ikinci bölümde writing, listening ve speaking soruları bulunmaktadır.
Proficiency sınav tarihleri de üniversiteye göre farklılık gösterir. Bu tarihler üniversitelerin akademik takvimlerinde belirtilir. Genellikle Ocak, Haziran ve Eylül aylarında olmak üzere senede üç defa yapılır.
PROFICIENCY SINAV FORMATI
Proficiency Sınavları genel olarak üç bölümden oluşur. Bu bölümler Reading, Listening ve Writing’dir. Yani okuma, dinleme ve yazma. Bazı üniversitelerde bunlara ek olarak Use Of English ve Speaking yani İngilizce konuşma sınavları da yapılır.
Use of English yani Grammar-Vocabulary bölümünde öğrencilerin akademik düzeyde dilbilgisi ve kelime bilgisi yetkinliklerini ölçmek için hazırlanmış sorular vardır. Öğrencilere 1-5 farklı parça verilir ve parçalarda boş bırakılan yerlerin tamamlanması istenir veya 5-20 adet çoktan seçmeli dil bilgisi veya kelime bilgisi soruları sorulabilir. Her boşluk için 4-5 seçenek verilir ve seçmeleri istenir.
Reading bölümünde 2-4 tane 1-3 sayfalık akademik okuma metni verilerek bu metinlerle ilgili sorular sorulur.
Listening bölümünde 1-2 tane 2-15 dakikalık İngilizce ders ve/veya diyalog dinletilerek bu dinletilen konuşmalarla ilgili sorular sorulur.
Writing bölümünde genel olarak 1 tane 200-300 kelimelik essay yani İngilizce akademik kompozisyon yazılması istenir.
Speaking bölümünde ise genellikle 5-10 dakikalık bir süre içinde öğrenciye birkaç genel birkaç tane de spesifik bir konu ile ilgili soru sorulur. Mesela ilk başta kendini tanıtması veya hobilerinden bahsetmesi istenebilir daha sonra da tek başına mı yoksa grupla mı çalışmayı sevdiği ve bunun sebepleri sorulabilir.
BİZ KURUMDA HAZIRLIK ATLAMA SINAV EĞİTİMİNİ NASIL VERİYORUZ?
Hazırlık atlama sınavı eğitim programı 80 ile 100 ders saati arasında değişmektedir.
Ders materyalleri ücretsiz olarak sunulur. (Proficiency Pack + okulların sınav sistemine göre extra materyaller)
Maximum 12 kişilik sınıflarda eğitim alınır.
Alanında uzman ve deneyimli sınav hocaları ile çalışıyoruz.
Sınırsız ve birebir online telafi dersi alma imkanı.
Öğrencinin konuları pekiştirmesi amacıyla haftanın her günü yürütülen club aktiveleri var. (Speaking, Reading, Vocabulary, Grammer, Translation vs.) Öğrenci bu eğitimlere ücretsiz katılabilirler.